sobota, 20 lutego 2010

a w sobotę....

Brunch (ang. breakfast + lunch) – posiłek jadany późnym rankiem lub wczesnym popołudniem (w godzinach od 10 do 11:30), w czasie którego spożywa się produkty zarówno typowo śniadaniowe, jak i właściwe obiadom. Wywodzi się z tradycji anglosaskiej, ma wiele cech wspólnych z szeroko znanym w kuchni polskiej drugim śniadaniem.

Dziś zrobiłyśmy sobie dziewczęcy bruch. Oprócz soku ze świeżych pomarańczy i grapefruitów zrobiłyśmy jajka na szpinaku z pieczarkami. Kremowa zielona kołderka i na tym jajka. Płynne żółko łączy wszystko w rozkoszną całość.Przepis znajdzecie na rewelacyjnym blogu Smitten Kitchen

http://smittenkitchen.com/2007/05/my-bacon-is-always-crisp/

po cieżkim tygodniu pracy, nie ma jak spotkać się na luzie, zjeść coś pysznego, niespiesznie pobyć ze sobą i nacieszyć się swoją obecnością. Nawet jeśli to nazwiemy nieco pretensjonalnie brunchem.

Brak komentarzy: